محتوای آموزشی

مقدمه و مفاهیم پایه دنیای وب

مقدمه و مفاهیم پایه دنیای وب

اینترنت چیست ؟

اینترنت شبکه ای است که از که میلیون ها کامپیوتر تشکیل شده است و همه جهان را فرا گرفته است.

شبکه چیست:

از ارتباط حداقل دو کامپیتر که می توانند به صورت مستقل کار کنند یک شبکه کامپیوتری به وجود می آید.در جهان امروز بسیاری از ادارات،سازمان ها و ارگان ها دارای شبکه های اختصاصی هستند اینترنت یک مجموعه بزرگ از شبکه ها و کامپیوتر ها می باشد و مانند یک تار عنکبوت کل کره زمین را پوشش داده است به همین دلیل است که به اینترنت www نیز گفته می شود که از ابتدای سه کلمه World Wide Web گرفته شده است.(معنای فارسی این سه کلمه تار عنکبوت جهان گستر می باشد)

چگونگی ارتباط کامپیوترها در دنیای وب :

یکی از مهمترین مسائل و بزرگترین معضلات در بستر اینترنت چگونگی ارتباط بین کامپیوتر ها و دستگاه های مختلف است. اینترنت از حدود سه میلیارد دستگاه مختلف(کامیپوتر،ابر کامپیوتر،موبایل و ...) تشکل شده است که با هم در ارتباط هستند. هر کدام از این دستگاه ها دارای ساختار سخت افزاری و نرم افزاری منحصر به فرد خود را دارند. در چنین دنیایی و با این همه تفاوت ساختاری چگونه دستگاه ها می انند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و بدون مشکل به تبادل داده و اطلاعات بپردازند ؟ به منظور حل این مسئله قوانینی برای برقراری ارتباط بین دستگاه های مختلف در دنیای وب وضع شده است که به این قوانین اصطلاحا پروتکل گفته می شود و ارتباط بین دستگاه های مختلف نیز در دنیای وب بر اساس همین قوانین انجام می شود.به مجموعه این قوانین پروتکل گفته می شود.

یک مثال اجتماعی برای مفهوم پروتکل

تصور کنید مثلا یک چینی و یک فرانسوی، هر یک به زبان خودشان بخواهند با یکدیگر صحبت کنند؛ چه اتفاقی خواهد افتاد؟ قطعا متوجه صحبت های یکدیگر نخواهند شد. در واقع، هر زبان از 2 بخش تشکیل شده است : 1- لغات و مفاهیم 2- دستور زبان . ما برای درک صحبت های متقابل، باید هر دو طرف مکالمه مجهز به قوانین یکسانی باشند در غیر این صورت، امکان برقراری ارتباط وجود نخواهد داشت.این موضوع دقیقا به همین سادگی درباره رایانه ها هم برقرار است. رایانه ها برای ارتباط با یکدیگر احتیاج به یک زبان مشترک دارند که این زبان، همان پروتکل است. پروتکل در لغت به معنای آداب و رسوم، تشریفات و نیز توافق است که این مفاهیم، با کاربرد رایانه ای آن هم سازگار است. درحقیقت، پروتکل عبارت است از مجموعه استانداردی از قوانین و توافق ها که تعیین می کنند چگونه رایانه های درون یک شبکه با هم ارتباط برقرار کنند. قالب انتقال داده ها، مکانیزم چک کردن خطا که هنگام نقل و انتقال در داده ها پیش می آید، مکانیزم تصحیح خطا، روش فشرده سازی داده ها (اگر وجود داشته باشد)، همه و همه، از سوی قوانین استاندارد پروتکل تعیین می شوند. وتکل های متعددی برای هر یک از کاربردهای فوق وجود دارد که مزایا و معایب خودشان را دارند. برخی سریع ترند، بعضی مطمئن ترند، برخی ساده ترند و برخی به صورت سخت افزاری و بعضی به صورت نرم افزاری پیاده سازی می شوند اما کامپیوتر ها برای دریافت صفحات وب از پروتکل HTTP استفاده میکنند .

پروتکل HTTP چیست ؟

HTTP مخفف کلمه Hyper Text Transfer Protcol به معنی پروتکل انتقال ابر متن است . این پروتکل برای انتقال صفحات وب به کامپیوتر های پذیرنده و نمایش آنها روی نرم افزار های مرورگر وضع شده است .

Hyper Text یا ابر متن چیست ؟

ابر متن متنی است که ویژگی هایی فراتر از یک متن عادی داشته باشد . یک ابر کامپیوتر می تواند پردازش هایی را انجام دهد که یک کامپیوتر معمولی از انجام انها عاجز است. ابر متن هم نسبت به متن معمولی دارای ویژگی های منحصر به فردی است . مانند قرار گرفتن تصاویر و صوت درون متن . ایده ایجاد فایلهای ابر متن اولین بار توسط فیزیکدانی بنام تیم برنرزلی مطرح شد. او و همکارانش در لابراتوار فیزیک هسته‌ای اروپا با انبوهی از فایلهای متنی مربوط به مقالات دانشمندان مواجه بودند که هر روز به مقدار آنها افزوده میشد . خواندن این مقالات گاهی بسیار دشوار بود . همچنین نیاز بود که در بین متن های فشرده و یکنواخت گاهی از عکس و همچنین فونت های متنوع تر استفاده شود . تیم برنرزلی تصمیم گرفت تا فایلی متنی بوجود بیاورد که قابلیت نمایش عکس ها و لینک ها و همچنین نوشته هایی با رنگها و اندازه های متنوعی داشته باشد . چیزی که او ابداع کرد زبانی نشانه گذاری شده بود .یک تکنولوژی بسیار ساده که نتیجه ای بسیار مثبت و عمیق در همه جهان به دنبال داشت .

کامنت جدید ...
Sort by:

مطالب پیشنهادی

'